Kylpyhuoneen sisustukseen vinkkejä

Moni on ruvennut miettimään kylpyhuonetta muunakin kuin pelkkänä pesupaikkana viime vuosina. Nyt kylppärit ovat kuin kodin hyvinvointipisteitä, jossa voi rentoutua mukavasti. Kylpyhuoneiden pitäisi olla kutsuvia ja rentouttavia tiloja, jotka on kauniisti sisustettu, mutta ei koskaan niiden toiminnallisuuden kustannuksella.  

Kylpyhuone on parhaimmillaan huone, jossa voit kirjaimellisesti viettää “minä-aikaa”. Puhtaasti käytännöllisen tilan sijasta on järkevää luoda tila, jossa voit rentoutua ja virkistyä. Kylpyhuoneen sisustamisessa oikeanlainen sisustussuunnittelu on kaiken A ja O, joten tässä artikkelissa vinkkaamme muutamista oivista ideoista, juuri sinulle. 

Näissä ideoissa otetaan huomioon pääasiallisen kylppärin tai pelkän suihkutilan ehostaminen sekä asunnossa olevan tilan muuttamisesta kylpyhuoneeksi.  Etukäteen tulee miettiä millaisen investoinnin haluat tehdä. Ensiksi tulee kirjoittaa myös ylös kaikki välttämättömyydet joita kylpyhuoneessa pitää olla. Kylpyamme ei välttämättä ole välttämätön!  Oma asiansa on myös kaikki LVI-tekniikka mitä vaaditaan kylpyhuoneeseen, joka kasvattaa kustannuksia.

Oma kotikylpylä 

Omassa kylpylässä voi paeta kiireistä arkea ja rentoutua parhaimmillaan ylellisesti. Ylellisyyteen voivat kuulua isot kylpyammeet, kaksoissuihkut ja sen sellaiset. Jos haluaa oikein ylellisen ilmeen, voi sellaisen luoda ammeella, jonka yläpuolelle on asennettu kattokruunu. 

Jos kylpyhuoneen yhteydessä on valmiiksi sauna, on tämä ehdoton etu kotikylpylään. Saunaa voi myös ehostaa eri tavoin, jotta siitä saadaan miellyttävämmän näköinen. Panelointi, lasiovi, upotetut led-valot katossa, jopa kaiuttimet musiikin kuuntelua varten… monella simppelillä asialla saa aikaiseksi uuden ilmeen. 

Kaksin aina kaunihimpi

Jos oikein haluat viedä kylpyhuoneen toiselle tasolle, voit asennuttaa tilavaan kylpyhuoneeseen kaksi ammetta. Ongelma on kuitenkin usein se, ettei tilaa juuri koskaan ole tällaiseen. Joka tapauksessa kahdella ammeella olisi omat hyötynsä, kun parisuhteen molemmat osapuolet voivat rentoutua omassa ammeessaan ja silti yhdessä. 

Kylpyhuoneessa simppeli idea voi tuoda paljon iloa. Yksi tällaisista on lämmitettävä pyyheteline, joka pitää pyyhkeet kuivana ja lämpimänä. Varsinkin Suomen talvella tällainen on ehdotonta luxusta.  

Ekologisuutta kylppäriinkin tyylillä 

Kestävä kehitys on päivän sana ja monet haluavatkin toteuttaa sitä. Uusiin kylpyhuonetiloihin integroidaankin yhä enemmän kierrätettyjä saniteettitarvikkeita. Tällä tavalla voidaan yhdistää onnistuneesti eri aikakausia ja tyylejä, mutta helppoa se ei välttämättä ole. Joskus on kuitenkin hyvä ottaa riskejä kylpyhuoneen suunnittelussa, luodakseen jotain todella ainutlaatuista.

Se, millä useimmiten kylpyhuoneen sisustus aloitetaan ja mikä siitä tulee ensimmäisenä mieleen, on tietenkin uusi laatoitus. Monet haluavat kylppärinsä vaaleana, mutta tummatkin sävyt voivat toimia hienosti. Syvänvihreä sävy on usein tyylikäs. Tummia laattoja voi myös yhdistää metallisiin aksentteihin. Peilissä kultainen sävy voi toimia hienosti syvänvihreän kanssa. Pienessä kylppärissä myös valkoisen käyttäminen on suositeltavaa, sillä se keventää ilmettä mukavasti. Luonnonkiven käyttö on usein tyylikäs ratkaisu. Kun yhdistää sen avulla kaksi elementtiä, maan ja veden, tuo se kylpyhuoneeseen rentouttavaa luontofiilistä ja maanläheisyyttä.  

Luontofiilistä tuovat myös puupaneloidut seinät. Tavallinen maalattu ja pintakäsitelty panelointi ei ole koskaan yhtä maanläheisen näköinen kuin puun oman sävyn ja kuvioiden näkeminen paneloinnissa.  

Säilytystila – älä unohda sitä 

Kylpyhuonetta suunnitellessasi laske koko ajan, paljonko tarvitset säilytystilaa. Älä varaa siihen liian vähän tilaa! Osa esineistä voi olla näkyvillä, mutta useat muut tulisivat piilottaa – muuten tila on ikävän sekamelskan näköinen. 

Pyyhkeiden osalta toimii hyvin esimerkiksi vapaasti seisova pyyheteline tai seinään kiinnitettävä pyyheteline.  

Nämä vinkit eivät ole täysin ehdottomia, vaan voit tietenkin soveltaa niitä oman mielesi mukaan. Perusperiaatteet ovat kuitenkin tärkeitä ja viimeksi mainittu säilytystila on asia, jota ei saa jättää pois tyylikkyyden kustannuksella.